Главна  »  Статии
RSS

Ананасови кръгове

Отрежете с остър нож горния и долния край на ананаса. Махнете кората като направите вертикални разрези от горе до долу.

Да нарежем тиква

Поставете тиквата върху кърпа, за да предотвратите плъзгането й върху плота. С голям остър нож пробийте кората на тиквата близо до дръжката.

Как да нарежем печена пуйка

Сложете пуйката върху дъската за рязане с гърдите нагоре. Бутчетата трябва да сочат към вас. Като започнете от едната страна, срежете бутчето точно там, където се съединява с тялото и достига почти до гърдите.

Как да премахнем "плаващите" кости от сьомга филе

Преди да готвите филе от сьомга е добре да проверите за наличие на „плаващи” кости в средната част. Тези малки "плаващи" кости не са прикрепени към основния скелет на рибата и остават скрити, след като рибата е филетирана.

Как по лесно да отделим царевичните зърна от кочана

Обелете кочана млечна царевица, но без да късате обвивките(обърнете назад). Махнете колкото може повече от власинките(косата).

Как по-лесно да обелим праскова

Пригответе си съд с вряща вода, купа с ледена вода, остър нож и решетъчна лъжица. Работете с по един плод едновременно, защото когато престоят в ледената вода се белят по-трудно.


Моят e-Kулинар

Регистрирайте се за да съхранявате и изпращате рецепти и коментари, както и да използвате пълните възможности на сайта.

ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

в рецептите в сайта
ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

Подправки

Лековита билка и подправка, наричана още градински чай и позната от Средновековието. Употребявайте я пестеливо, защото има много натрапчив мирис.