Главна  »  Рецепти » Супи » 

Картофена супа (кулайда)

Готово след 30-40 мин.
чешка кухня чешка кухня
Вегетарианска рецепта
Комбинацията на тази супа е малко учудваща, но резултата е добър (мисля п.мляко и оцета!) Научил съм рецептата в Чехия и затова съм означил като национална тукашна кухня. Написъл съм в рецептата какви продукти се използват, но не е задължително да се спазват точно! Например ако имате п.мляко може да е предварително сварено или запръжката се прави с брашно и не нужно да се купува готова. Правя с готова запръжка с цел че спестявам малко време за приготвянето и, но като не бърза човек може да си направи сам и в такъв случай ще ви трябва малко олио.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме картофите на по-едри кубчета и даваме в избрана от вас подходяща тенджерка. Заливаме с водата и поставяме да се варят. Докато се варят нарязваме на ситно копъра като за таратор и може да се предаде 10мин. преди да се сварят напълно картофите. Капваме малко п.мляко толкова колкото супата да придобие бял цвят когато картофите са вече сварени. Готовата запръжка сипваме постепено лъжица по лъжица и разбъркваме (супата не трябва да е гъста като гулаш), защото не трябва да забравяме че ще даваме още сурово яйце. Възможно е млякото да е малко охладила нашата супа, затова изчакваме малко време отново да заври и испваме яйцето (целта е яйцето да се пресече, не правим застройка) и осоляваме на вкус. Готовата вече супа разсипваме на чинии и даваме с.л. оцет и ако не достатъчно солена по ваш вкус малко соев сос (малко шишенце с черна течност за супи).

 Добър апетит!

Публикувана на: 19-06-2011, 09:25:45

РЕЙТИНГ


Оценка: 4.7
Потребители, оценили рецептата: 3
Само регистрираните потребители могат да оценяват рецептите.

КОМЕНТАРИ

Към коментарите от стария вариант на сайта

03-06-2012, 07:50:18 |

23-12-2011, 10:37:18 | Myla

10-11-2011, 12:16:16 | LadyM

06-08-2011, 09:45:40 |
Само регистрираните потребители могат да добавят коментари.

Моят e-Kулинар

Регистрирайте се за да съхранявате и изпращате рецепти и коментари, както и да използвате пълните възможности на сайта.

ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

в рецептите в сайта
ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

Подправки

Ароматна подправка, с месест сочен корен, със сивкавобял цвят и своеобразен приятен мирис и сладникав вкус, наподобяващ магданоза и целината.