Роти ( индийски хляб)

8 порции
Готово след 30 мин.
индийска кухня индийска кухня
Вегетарианска рецепта
Роти е индийски хляб от пълнозърнесто брашно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесват се 1 ч.ч брашно, 1/4 ч.л.сол и 1/2 ч.ч.вода до получаване на меко тесто. Тестото се омесва върху леко намазнена повърхност. Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да почине за около 10 минути.
Тестото се разделя на 8 равни части, които се оформят като топки.Взема се една топка и се притиска в брашно. Разточва се на кръг(около 10 сантиметра в диаметър), ако залепва се поръсва леко с брашно
Поставя се в загрят на средна температура сух тиган. Обръща се когато роти започне да променя цвета си и по повърхността се образуват мехурчета. След няколко секунди се обръща отново. Натиска се съвсем леко с шпатула, за да се издуе. Обръща се още веднъж. Готовият роти трябва да има светло кафяви петна от двете си страни.
Намазват се с масло докато са топли, поставят се в съд, покрит с кухненска хартия, който се завива след всеки поставен роти.
Публикувана на: 03-04-2011, 15:55:11

РЕЙТИНГ


Оценка: 5
Потребители, оценили рецептата: 3
Само регистрираните потребители могат да оценяват рецептите.

КОМЕНТАРИ

Към коментарите от стария вариант на сайта
Все още няма добавени коментари.
Само регистрираните потребители могат да добавят коментари.

Моят e-Kулинар

Регистрирайте се за да съхранявате и изпращате рецепти и коментари, както и да използвате пълните възможности на сайта.

ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

в рецептите в сайта
ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

Подправки

Тази подправка върви с .. всичко. Така ще Ви отговорят не само в Тунис, но и в Мароко и Алжир. Хората там я обожават с кускус, както и с традиционния овнешки гювеч, в банички с месо и дори върху сандвичи.