Коктейл BLUE BLAZER FOR TWO (Син пламък за двама)

2 порции
Джери Томас започва кариерата си като барман на 20 години в своя роден град Ню Хейвън, Кънектикът през 1845. Пътешественик по природа, той обиколил цяла Америка и Европа. Работил в Сан-Франсиско, Централна Америка, Ню Йорк, Южна Калифорния, Ню Орлеан, а след това в Ливерпул, Лондон и Париж. Неговите гениални способности да създава изключително сполучливи коктейли го правят най-известния барман на неговото поколение.
Коктейла Blue Blazer се е родил в бар “Елдорадо Салон” в Сан Франциско през 1849 година. Джери Томас усъвършенствувал технологията на подпалване на ускито: преливайки горящата течност от една сребърна чаша в друга, смесвайки по този начин съставките, той осветявал целия бар с жив пламък.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Стоплете чашите за ирландско кафе, като ги напълнете с гореща вода и ги оставете за около 5 минути. Изхвърлете водата. Налейте в едната халба уискито, а в дугата вялата вода смесена с меда. Запалете уискито. Докато уискито гори, размесете го с водата, като внимателно преливате от едната в другата халба и обратно. Загасете пламъка и сервирайте в двете чаши, като добавите лимоновите спирали.
Публикувана на: 12-05-2004, 21:00:00

РЕЙТИНГ


Оценка: 0
Потребители, оценили рецептата: 0
Само регистрираните потребители могат да оценяват рецептите.

КОМЕНТАРИ

Към коментарите от стария вариант на сайта
Все още няма добавени коментари.
Само регистрираните потребители могат да добавят коментари.

Моят e-Kулинар

Регистрирайте се за да съхранявате и изпращате рецепти и коментари, както и да използвате пълните възможности на сайта.

ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

в рецептите в сайта
ПОДРОБНО ТЪРСЕНЕ

Подправки

Подобно на дафиновото дърво, в древността тя е била свещена. Смята се че родината й е Северна Афрука. Там тя е многогодишно(а у нас едногодишно), високо до 40 см тревисто растение.